Veliaj mbjell pemë për djalin e tij: Synojmë 150 mijë fidanë - News, Lajme - Vizion Plus

http://www.vizionplus.tv https://facebook.com/VizionPlusTV https://twitter.com/VizionPlusTV Nisja e fushatës së mbjelljes së pemëve në Tiranë përkoi me Ditën e Organizatës së Kombeve të Bashkuara , përfaqësues të së cilës ju bashkuan kryebashkiaut Erion Veliaj për mbjelljen e fidanëve në parkun e liqenit.Sot kemi mbjellë serinë e parë të atyre që do të jenë 150 mijë pemë për fushatën e këtij viti. Besoj se do ta thyejmë rekordin e vitit të kaluar , që ishte 126-127 mijë pemë. Është një ditë fantastike për ta nisur me këmbë të mbarë me kolegët e agjencive të OKB-së në Tiranë , për ta festuar në mënyrë konkrete , jo me seminare , jo me konferenca , jo me fjalime , por duke i dhënë qytetit një kontribut që në thelb flet mijëra fjalë për misionin e Kombeve të Bashkuara. Mezi pres që këtë vit , qytetarët të na përgjigjen duke mbjellë pemë; mund të jetë poshtë pallatit , këtu te Liqeni siç po bëjmë sot , apo në një territor tjetër që do të përcaktohet nga Bashkia e TiranësPemën e parë të këtij viti , Veliaj e ka mbjellë për djalin e tij , Kajanin , ndërsa ka ftuar qytetarët që të kontribuojnë për shtimin e gjelbërimit.Unë e mbolla pemën e parë për këtë vit për djalin tim , ndaj kushdo që do të mbjellë një pemë për fëmijën e tij , për djalin ose vajzën , qoftë edhe si kontribut për qytetin , për mjedisin , për kauzat ku beson , për të kujtuar diçka të bukur , mbjellja e një peme është mënyra më e mirë. Në këtë qytet jemi bërë të mirë falë bashkëpunimit dhe solidaritetit , kemi mësuar se kur njerëzit bëhen bashkë , bëjnë mrekulli.Përfaqësuesit e OKB- së në Shqipëri , u shprehën se do të vijojnë të mbështesin aksionet e bashkisë ne ruajtje të mjedisit.